Sista dagen som tonåring firas med en dusch och allt vad det innebär!

Jag somnade och vaknade gång på gång under hela natten. Det var skönt att ha hörlurar i öronen tills batteriet tog slut och musiken tystnade. För tystnaden fick tankarna att rusa iväg och känslan av tomhet och ensamhet blev desto större.

En trygghets känsla rusade genom kroppen då det äntligen blev morgon och mamma, pappa och Espen i vanlig ordning kom in till rummet. Nu kunde jag känna mig lugn igen!


Detta var dagen som mamma pratat om i flera dagar, det var dags för en rejäl uppfräschning. Inte så konstigt att hon tyckte det behövdes efter 6 dagar i sjukhussäng utan att duscha. Sen är det ju viktigt att vara ren och fräsch på sin födelsedag!

Håret satt fortfarande i samma håruppsättning som jag fixade till innan starten inför tävlingen. Men nu var håret inte riktigt i samma skick som då, det bestod mest bara av en enda stor tova! Jag skickade iväg mamma på shopping, jag hade en oslagbar idé om vad som skulle göra susen på mitt hår. Mammas balsam som hon hade med dög inte. Jag ville inte ha något annat än, hör och häpna, natusan kids balsamspray.Fråga mig inte varför men det kändes bara så rätt för tillfället. Jag får väl än en gång rädda mig med att skylla på morfinets alla oförklarliga konsekvenser. Efter många om och men kom mamma tillbaka med universal flaskan som skulle rädda mitt hår från att behövas klippas av. Nästa anhalt duschen, trodde mamma ja! Jag hade den brillianta idén att vi skulle lägga en ansiktsmask!! Jag hade några veckor köpt den nya neutrogena, visibly clear, 2 in 1 som kan användas som både daglig rengörning och ansiktsmask. Men idag skulle vi slå på stort och köra på masken som rekommenderas att användas en gång i veckan. Nu hade det gått långt över en vecka sen sist så varför inte. Fram med krämen, här ska det bli rent å fräsch!Masken ska sitta i minst 5 minuter och jag kan berätta, utan att överdriva, att efter knappt 5 sekunder så hade jag fått nog. Bort med skiten! Jag satt fortfarande i sängen så mamma hämtade lite vatten och skulle med hjälp av servetter torka bort masken. Men det tog på tok för lång tid så jag sa åt henne att lägga ner. Hon envisades med att ändå fortsätta torka men jag gick vinnande ur striden med några vita fläckar i ansiktet som belöning.
Så äntligen var det dags för själva duschningen. Mamma hann knappt schamponera håret innan jag hade fått panik och inte orkade sitta still längre. Det gjorde ju så ont att hänga med benet och armen och för att inte tala om tålamodet som var nere i botten. Snabba ryck var det vinnande konceptet och några sekunder senare satt jag i återigen i sängen. Det var nu dags för att se om mitt natusan kids balsam spray skulle göra susen. Även här tröt tålamodet och efter några utskällningar på mamma och halva flaskan med balsamspray i håret slapp jag i alla fall klippa av det. Men det kostade! Pjuuh, vilken pärs! Lagom till morgondagen fick jag en ny skjorta och nya plåster, här ska det firas!!

Resten av dagen låg jag i stort sett och halvsov. Det tog på krafterna att bli ren så det hände inte så mycket mer under dagen. Jag pumpade med min pump en gång i timmen å sov däremellan, jag laddar för min födelsedag!


Kommentarer
Postat av: Angelica

Väntar på fortsättningen;)

2009-04-05 @ 20:20:32

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0