Rivstart!

Det har hänt en del sedan mitt sista inlägg. En snabb resume kommer här..

Efter Fjätervålen åkte jag hem till Östersund och tränade slalom under veckan för att sedan bege mig till Järvsö där det väntades 2 slalomtävlingar. Båda dagarna tog det stopp i första åket i form utan en gränsling. Sånt som händer men väldigt irriterande!! Åkningen finns där i alla fall, det är bara tempot som saknas! Jag passade istället på att träna lite och fick till några bra åk. Sen var det bara att packa ihop grejerna och åka tillbaka till Östersund igen..
Måndagen tillbringade jag i skolan för att sedan kunna åka skidor tisdag och onsdag. Vi var i Åre och åkningen fungerade helt okej. Körde super-g fritt på tisdagen och storslalom på onsdagen. Det var många träningsgrupper i farten så det var kul!

På torsdagen tog jag bussen till Mora där jag blev hämtad av pappa för att sedan åka hem till Malung. Fredagen tillbringades i bil till Kongsberg, där helgens tävlingar ägde rum. 2 storslalom- och 2 slalomtävlingar stod på programmet.
Under lördagen var det alltså 2 storslalomtävlingar. Det var snöstorm med vindbyar som hette duga, här gällde det att ha tur med vinden då backen bitvis lutade uppåt! Under den första tävlingen tyckte jag åkningen fungerade bra men tiden sa något annat. På tok för långsamt!! I det första åket på andra tävlingen gick jag för vinna eller försvinna och det blev dessvärre det andra alternativet. Det var så smalt plogat så minsla lilla du inte höll dig i spåret var du körd. Jag blev lite sen på ett ställe och vips så satt jag fast i en snövall och tävlingen slutade med att jag landade på axeln och huvudet. Vred till foten lite och sträckte mig lite här och där men det är ingen större fara.                           

                                                    En bild från en storslalomtävling i Funäsdalen -08.


Nya tag på söndagen då 2 slalomtävlingar skulle genomföras. Första tävlingen gick bra! Åkningen i alla fall, sen talade tiden för sig själv. Det saknas mycket tempo i kroppen men jag tycker tekniken börjar sitta mer och mer. Andra tävlingens första åk var bra men fastnade i ett gammalt spår i det andra åket, skidan stack iväg åt helt fel håll och jag var chanslös. Espens föräldrar kom till backen och hejade vilket var jättekul såklart. På vägen hem stannade vi och åt middag med dem för att sedan åka vidare mot Malung..

Pappa skulle åka vidare på jobb redan på kvällen när vi kom hem så jag tänkte vara snäll att köra så att han fick sova. I ett nafs var vi framme vid svenskagränsen men jag kände inte igen mig för fem öre! Det var kanske inte så konstigt när jag tydligen hade hamnat mot Karlstad istället för Torsby.. Ååh, typiskt! Men alla vägar bär till Rom och hem kom vi. Dock 1 timme mer än behövligt i bilen men det kunde varit värre (tur att det fanns en bensinstation vid gränsen då det endast var 6 liter kvar i tanken).

I måndags var jag till Falun på en nervundersökning där jag fick svart på vitt att min arm aldrig kommer bli bra. De mätte nervsignalerna till och från hjärnan ut i armen och muskelfunktionen. Nervsignalena går inte lika fort som i en frisk nerv vilket gör att rörelserna i armen men främst handen och fingrarna inte blir lika reaktionssnabba och stadiga. Känselnerven är fortfarande dålig vilket jag märker tydligt då jag har nedsatt känsel på handen och på fingrarna. Dessa men gör även muskelfunktionen nedsatt. Jag ljuger om jag säger att det inte känns jobbigt men å andra sidan så får jag vara glad över att handen fungerar överhuvudtaget.


Här är en bild på radialisnerven som jag har skadat. Det syns tydligt vart den går och vilka muskler och fingrar den berör. Som bilden visar är det tummen, pek- och långfinger jag har problem med samt främst triceps.Jag har såklart följt OS också och måste bara berömma Anja.. När hon kraschade var det som om jag visste vad som snurrade i hennes tankar och när hon sedan berättade om kraschen så kände jag igen mig i tankebanorna. Vilka flaschbacks jag fick! Det var med tårar i ögonen jag satt och kollade inslag efter inslag om vad som hade hänt. Att hon biter ihop och kör tävlingen dagen efter är stort men att hon dessutom tar medalj är ännu större, riktigt imponerande!

                                                           En bild på mig från ungdoms OS.Nu är jag hemma i Malung och vilar mig i form. Känns som om jag har gått in i den där berömda väggen! Sedan min comeback i Hassela har jag tävlat varje helg och tränat varje vecka. Det var en rejäl rivstart för både kroppen och knoppen så nu ger jag mig själv en efterlängtad vila!


Malung & Fjätervålen

Jag följde med pappa hem efter tävlingarna i Hassela. Det var en välbehövlig vistelse hemma. Vilken urladdning tävlingarna var, jag var totalt slut när jag kom hem! Mentalt men också i kroppen. Jag fick lite ont i benet redan innan tävlingarna och det blev inte bättre under helgen men behandling och vila från skidåkningen gjorde susen! Jag var dock med lillasyster på två klubbträningar och det var riktigt kul. Det känns som om det var igår jag packade skidbagen och stroppade ihop skidorna varje måndag och onsdag för att bege mig på träning men det var snarare över 6 år sedan!!I helgen var jag och tävlade två storslalomtävlingar i Fjätervålen. Det var en fin backe men bäst av allt var ändå att solen visade sig! Det var härligt och inte en dag försent - mer sol till folket!!

 

 


Åkningen gick bra och jag hade kul! På lördagen hade jag lite småmissar men mellan dem gick det bra. Söndagens tävling gick bättre och jag är rikitgt nöjd över resultatet. Jag fick till ett bra första åk och ledde tävlingen. Det kändes bra inför andra åket. Jag var inte speciellt nervös men däremot kom jag aldrig riktigt in i rytmen och kom fel i spåren. Men i mål kom jag och slutade på 6e plats. Här är en artikel från helgen http://www.dt.se/sport/article578325.ece Jag bodde med pappa, Virre och hennes pappa Gunnar. Det var riktigt kul och vi var aldrig rastlösa! Första kvällen var vi ute och pulsade upp en pulkabacke för att sedan vattna den så att det skulle gå fort dagen därpå. Vi åt mycket och gott! På kvällarna spelades yatzy och jag var mästare 3 av 3 gånger! Slog nog mitt egna rekord då jag fick 307 poäng en runda. Fick totalt yatzy 5 gånger, vilket flyt!!Ett litet ihopklipp från pulkaåkningen!


COMEBACK! 

I helgen gjorde jag comeback. Vilken känsla att vara igång igen, riktigt kul var det!
Jag åkte dit redan på torsdagkväll för att få några friåk på fredagen. Trots att backen är allt annat än svår var det skönt att få ta några svängar för att lugna nerverna lite. Jag hade laddat med sömn under hela veckan så att jag var beredd ifall det skulle bli svårt att sova natten till lördag. Men jag lyckades somna utan några större problem och jag hoppade upp ur sängen när klockan ringde 05.30. 

Jag tog mina uppvärmningsåk när jag kom till backen och allt kändes bra. Visst var jag nervös och ju närmare besiktningen kom desto nervösare blev jag. Det var ovant att tävlingsbesikta men jag gjorde mitt bästa och det funkade bra. Jag var mycket lugnare efter besiktningen och åkte in för att värma mig innan start. Det var runt -20 vilket är alldeles för kallt för mina fötter som fryser ihop redan vid +5! När de vita tårna sakta men säkert blivit röda pressade jag i fötterna i pjäxorna för att åka upp till start.
Uppvärmningen gjorde mig riktigt varm och jag var redo... Redo för min första tävling på nästan 2 år!

Med startnummer 11 kastade jag mig ut ur starten och låg på en fin 5e plats efter det första åket. Jag var nöjd. Det var kul och åkningen funkade bra. Med ett ännu bättre andra åk klättrade jag upp på pallen och slutade 3a. Vilken comeback! 

Visst saknas det mycket tävlingstempo och det där lilla extra. Men nu åker jag skidor och har kul så kommer resten förhoppningsvis sen...

Tack till alla er som lyckoönskat, supportat eller hjälp mig på ett eller annat sätt, det betyder mycket! En extra stor kram och tack till pappa som var med mig under hela helgen, det var en trygghet!I helgen är det tävlingsdags igen! Två storslalom i Fjätervålen står på programmet och det ska bli riktigt kul!


RSS 2.0