Nerv- och muskelundersökning (EMG)


Om ni inte ser det så är det inte jag på bilden, ville bara visa hur undersökningen kan se ut.


 

Syfte: Att undersöka musklernas elektriska aktivitet och nervernas funktion. Vid sjukdomar i nerv eller muskel ändras signalerna på ett typiskt sätt, vilket vi kan upptäcka.


Förberedelser:
för att undersökningen skall utföras på bästa sätt bör händer och fötter vara varma.


Utförande
: Vi inleder med undersökning av nervernas funktion. Små metallplattor fästs på huden. Nerven stimuleras med en svag elektrisk puls och muskeln rycker. 

Därefter utförs muskel-undersökningen (EMG):
Med en liten nål mäts den elektriska aktiviteten i olika muskler. Vi analyserar det elektriska mönster som en muskel i vila och arbete genererar. Vi lyssnar även på ljudet. Obehaget kan jämföras med det du upplever vid en blodprovstagning.


Undersökningstid:
1-2 timmar.Första undersökningen jag var på var i slutet av maj. En expertläkare på nervfunktion från Akademiska sjukhuset i Uppsala var det som utförde den.

Det var ganska obehagligt för då ström skickas ut till nerven skall muskeln rycka till men på den skadade armen hände ingenting. De jämförde med den friska armen som flög upp så jag trodde aldrig mer den skulle landa.


Det var inte mycket till reaktion på muskelundersökningen heller. Där stacks en nål några centimeter in i muskeln och sedan "rörde om" för att avläsa den elektriska aktiviteten. Jag skulle försöka spänna muskeln i fråga så mycket som möjligt (vilket var nästintill lika med noll).


Läkaren kunde konstatera att nerven var i stort sett helt utslagen. Han kunde inte lova nått men trodde att det kunde bli bättre men han kunde inte svara på hur bra det kunde bli.


Handen är alltså för tillfället utslagen och hängandes. Nu kan det bara bli bättre så det är bara att hoppas...


Kommentarer
Postat av: NeraTapebraph

Hi this is uninterested

http://www.rtfgrhr84kd.com/

rtfgrhr84kd

2012-09-13 @ 14:57:24
URL: http://www.rtfgrhr84kd.com/
Postat av: bipaudina

try no no

2012-09-30 @ 22:30:35
URL: http://yourpainlesshairremoval.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0